Om oss

Om oss

Setesdal bunadsenter ble etablert av Solveig Landelius Neset 7. juni 2000.

Solveig deltok på sitt første bunadskurs i 1994-95, og fra da var hun hekta på «sauming». Hun tok 5 kurs i rekke på Setesdalsbunaden og flere på Aust-Agderbunaden (Åmlidrakta). Etter hvert som familien hadde fått stasklær – ble forretningsideen om egen bunadsvirksomhet føldt. Solveig starta med å ansette ei kursvenninne, og etablere seg i egne lokaler på Neset camping. Men, etter ett år var det behov for mer plass. Da leide de lokaler på Landeskogen og ansatte flere til å sy og til å drive kursvirksomhet.

I 2011 bygde hun eget verksted og systue på Neset, med idylliske omgivelser og tett på den andre virksomheten, Neset Camping, som hun og mannen Olav har drevet i en årrekke. I 2016 åpna Setesdal bunadsenter systue og butikk i Kristian IVs gt 11 i Kristiansand.

Solveig hadde Ingebjørg Vegestog Homme som kurslærer, læremester og personlig rådgiver i alt som hadde med løyesaum og stakk til Ingebjørg gikk bort i 2016. Dalebukse har hun lært av Agnes Smith. I dag har hun eget verksted og systue på Breidablikk, midt i sentrum av Byglandsfjord.

Kundene hos Solveig er både mange, både bygdefolk fra Setesdal, utflytta Setesdøler – og ikke minst byfolk med tvilsomme røtter og stor begeistring for Setesdal.  Solveig setter sin ære i at alle skal få sette sitt personlige preg på bunaden, valgmulighetene er mange – både på farger og mønster, og at de er trygge på at de har «rette klede» med alt av tilbehør når de får seg bunad.

Markedsføringa står i hovedsak kundene for - og fornøyde kunder er det mange av. Disse sender familie og venner med nye bestillinger – som blir møtt av personlig service og en driver som er glad i folk og bunadsglade mennesker – ikke minst.

På systua vår tar vi også imot omsøm og tilpassing av bunader. Har du en gammel bunad som har behov for oppgradering er det også verdt å få vurdert.